Διδάσκοντες

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.jpg
Αθανάσιος Παπαδόπουλος
Εκπαιδευτικός Α' βάθμιας Εκπαίδευσης,
Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής - University of Manchester, UK

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος σπούδασε Παιδαγωγικά στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα και διδακτορικό τίτλο στην Ειδική Αγωγή από το Κέντρο Εκπαιδευτικών Αναγκών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπηρετώντας αρχικά σε διαπολιτισμικό σχολείο και στη συνέχεια σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και τμήματα ένταξης.

Έχει διδάξει αντικείμενα της ειδικής και ενταξιακής εκπαίδευσης στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δ.Ε., στο Πρόγραμμα Ακαδημαϊκής Αναβάθμισης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του ΠΤΔΕ Αθηνών, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «ΜΑ ISEND» των Derby University & Mediterranean College  καθώς και σε προγράμματα κατάρτισης και εξειδίκευσης Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και φορέων. Έχει επίσης παρουσιάσει εισηγήσεις γύρω από θέματα ειδικών αναγκών και γλωσσικής αγωγής σε ημερίδες σχολικών περιφερειών, σεμινάρια ενδοσχολικής επιμόρφωσης κ.ά.

To επιστημονικό του έργο εστιάζει σε θέματα συνεκπαίδευσης, δυσκολιών μάθησης, ανάπτυξης αναλυτικών προγραμμάτων, διαφοροποιημένης διδασκαλίας και γλωσσικής αγωγής.

Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων και συμμετείχε στη συγγραφή των εγχειριδίων Γλώσσας Γ΄ Δημοτικού και των Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών για μαθητές με ελαφρά και μέτρια νοητική καθυστέρηση.